Home > Despre noi

Despre noi


Misiunea ETC este de a fi alături copiilor și tinerilor în general, a celor din categorii vulnerabile în special, înlesnind accesul la educație, sănătate, valori culturale și tradiții care să creeze perspectiva unei persoane active, a unor adulți capabili să își construiască un viitor integru, prin mijloace proprii și în același timp conștienți de apartenența lor la o comunitate.


Viziunea ETC se îndreaptă către copii și tineri implicați activ în societate, conștienți de faptul că în ei se află în mod constant puterea de a schimba prezentul și viitorul, iar pentru aceasta, în viziunea noastră, educația, respectul față de tradiții și comunitatea sunt instrumentele care pot inspira generațiile tinere, creând perspectiva unor cetățeni capabili, participativi, ai unei societăți care respectă valorile democrației, egalitatea de gen și șansă.


Scopul ETC este promovarea educației, sub cele mai diverse aspecte ale sale, a valorilor culturii românești și universale, a tradițiilor românești în rândul societății, dar mai ales, în rândul grupurilor vulnerabile, copiilor, tinerilor și femeilor.


Activitatile ETC
Asociația ETC Educatie, Traditii si Comunitate este o asociație angajată, prin activitatea sa, în susținerea educației, dezvoltării abilităților de viață și formării copiilor și tinerilor, în special a celor defavorizați, din centre de plasament și din medii sociale afectate de sărăcie. Incercam sa le fim alături celor aproximativ 60 de copii proveniti din categorii vulnerabile, facand eforturi pentru a le înlesni accesul la educație, sănătate, valori culturale și tradiții care să le creeze perspectiva unei persoane active, a unor adulți capabili să își construiască un viitor integru, prin mijloace proprii și în același timp conștienți de apartenența lor la o comunitate. In prezent, Asociatia ETC nu are angajati si toate resursele sunt indreptate exclusiv catre copiii de care ne ocupam astfel incat impactul activitatilor noastre sa fie unul cat mai mare asupra calitatii vietii lor. Lucram in stransa colaborare cu Parohia Olari din Bucuresti, desfasurandu-ne activitatile in centrul social-educational al acesteia si beneficiem de sprijinul Directiei de Protectia Copilului Sector 2 unde sunt institutionalizati o parte dintre copiii pe care ii sustinem.

Ne dorim copii și tineri implicați activ în societate, conștienți de faptul că în ei se află în mod constant puterea de a schimba prezentul și viitorul, iar pentru aceasta, cautam activitati educative , cu un impact pe termen lung, care sa ii puna in valoare si care sa ii ajute sa se descopere. De aceea, printre activitatile noastre se regasec meditatiile la limba romana, engleza, matematica, dar si scoala de muzica unde copiii studiaza pianul, chitara, trompeta, percutia si canto. Totodata, suntem constienti de importanta dezvoltarii lor armonioase si din punct de vedere emotional si de importanta incadrarii si integrarii in societate si le suntem aproape, petrecand timp de calitate si incercand sa ii mentoram.

Pe scurt, oferim pentru aproximativ 60 decopii si tineri proveniti din medii defavorizate, urmatoarele servicii:
– Formare teoretica si practica a deprinderilor de viata independenta;
– Suport material si financiar;
– Suport emotional si psihologic;
– Burse pentru a-si continua studiile;
– Socializare si timp liber;