Asociația ETC - Educație, Tradiții și Comunitate
Craciun Generos 2018
Craciun Generos 2018

Fundatia Comunitara Bucuresti va propune Craciunul fara Cadouri Corporate astfel incat sa transforme Bucureștiul Consumator în Bucureștiul Generos.

“De Crăciun se nasc și oameni și emoții. Ba chiar și obiceiuri. De exemplu, susținerea unei cauze în locul clasicului coș de sărbători.

Anul acesta le propunem companiilor să renunțe la coșurile de Crăciun și să facă o faptă extraordinar de bună, transferând bugetul corespunzător cadourilor către noi și prin noi către 5 asociații care se ocupă de educația și îngrijirea copiilor din medii defavorizate. Vă puteți alege o asociație sau mai multe către care să meargă banii.

Contextul:

În fiecare decembrie, companii medii și mari își rezervă buget pentru a trimite cadouri de Crăciun partenerilor cheie, fiecărui coș fiindu-i alocat sume cuprinse între 100 și 1.000 de lei, în funcție de componența sa.

Produsele perisabile oferite în luna decembrie ajung să nu mai fie un motiv de bucurie. Destinatarii și le-ar putea permite oricum și apare un fenomen de suprasaturare și de copy/paste.

Contravaloarea lor, în schimb, ar putea produce fericire pentru mai mulți copii din București și din mediul rural mai multe luni din an.

Vrem să producem o supriză, apoi un zâmbet și apoi un moment AHA pe fața destinatarilor cadourilor, care vor primi în loc de cozonac, pască, vin roșu, pateu cu trufe sau ciocolată un biscuit, ștampilat “Generos”, “Ajut” sau “Crăciun” și o felicitare cu desenele copiilor de la Asociația ETC, într-un plic sau într-un coș împletit într-o întreprindere socială. Așa implicit partenerii voștri vor fi donatori, implicit vor ajuta.”

https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/noutati/bucurestiul-generos/