Asociația ETC - Educație, Tradiții și Comunitate
Mega Eroi In Actiune
Mega Eroi In Actiune

Mega eroi in actiune – un colt de oras

 

Proiect susținut prin Fondul Mega Image pentru Comunitate, finanțat de Mega Image România și gestionat de Fundația Comunitară București.


 

Două echipe alcătuite din copii/tineri din mediul instituționalizat vor beneficia de mentorat și îndrumare în realizarea și implementarea a două acțiuni pentru comunitatea din jurul bisericii Olari. Vom alcătui o listă a persoanelor vârstnice sau cu dizabilități sau cu capacități motorii restrânse cărora le vom duce săptămânal pachete de alimente (pâine și lapte). Vom schimba fața cartierului amenajând un colț verde pentru copii și vârstnici. Le vom demonstra copiilor mentorați în proiect că, prin muncă cinstită, curaj și spirit de echipă vor reuși să devină personalități ale comunității pe care o reprezintă.

Scopul principal al acestui proiect este imputernicirea grupurilor vulnerabile alcătuite din copii instituționalizați în viața comunității.

Schimbarea percepției comunității asupra grupurilor vulnerabile alcătuite din copii instituționalizați prin implicare pro-activă a acestora din urmă în binele comunității;

Responsabilizarea grupului țintă față de oamenii nevoiași și mediul ambiant prin acordarea de pachete de alimente bătrânilor singuri și a persoanelor care nu se pot deplasa.

De pe urma acestui proiect va beneficia comunitatea din jurul Parohiei Olari, cartierul Mosilor din Bucuresti, precum si un grup de  copii si tineri institutionalizati pe care Asociatia ii sustine in procesul lor de integrare in societate si carora ne dorim sa le dezvoltam sentimentul apartenentei la comunitate. Important este si faptul ca acesti copii si tineri fac parte din familia Bisericii Olari de mai multi ani si deja cunosc cartierul, o parte din vecini, facandu-si chiar prieteni prin randul acestora.
Ne dorim de asemenea, sa dam viata unui colt verde din vecinatatea bisericii Olari, intre blocuri, un loc in care cei varstnici sa poata citi o poveste copiilor, sa joace sah, sa ii priveasca pe cei tineri jucand baschet si sa le impartaseasca din experienta proprie de viata. Totodata ii responsabilizam pe cei tineri in ceea ce priveste reciclarea si distributia surplusului de mancare catre persoanele varstnice si cu o mobilitate redusa din comunitate.  Copiii si tinerii institutionalizati vor deveni Mega Eroii persoanelor varstnice din comunitate si isi vor dezvolta sentimentul apartenentei la aceasta. Copiilor si tinerilor din comunitate li se va transmite mesajul ca pot, prin munca onesta, prin fortele proprii sa contribuie la dezvoltarea societatii si chiar sa devina o personalitate in comunitate, implicandu-se activ in actiunile si cauzele in care cred.